Tavoitteiden asettaminen

Edellisessä artikkelissa käsittelimme sitä, miksi tavoitteet ovat tärkeitä. Nyt sitten käydään itse asiaan ja ryhdytään määrittelemään niitä! Tähän työhön tarvitset yksityisyyttä ja reilusti aikaa. Etsi siis sellainen aika ja paikka, jolssa todellakin voit keskittyä vain tavoitteiden miettimiseen. Työvälineiksi tarvitset vihkon ja kynän.

1. Mitä haluat?

Ensimmäinen vaihe on päästää mielikuvituksesi valloilleen ja alkaa uneksia siitä, mitä oikeasti haluat omistaa, olla tai saavuttaa. Kuvittele että, kaikki on mahdollista, ja Sinulla on riittävästi aikaa, rahaa ja kaikkia muitakin resursseja tavoitteen toteutukseen.

Älä anna minkään rajoittaa – listaa reilusti kaikki asiat ylös! Osa ajatuksista voi olla hyvinkin erikoisia tai hassuja, mutta jos ne ovat haluamiasi asioita, ei Sinun tarvitse perustella niitä mitenkään. Voit esimerkiksi haluta kuuhun, illallistaa presidentin kanssa tai näytellä elokuvassa. Muista, että kaikki on mahdollista, älä siis rajoita itseäsi!

Tähän vaiheeseen kannattaa käyttää reilusti aikaa. Mitä enemmän kirjoitat, sitä paremmin tulet huomaamaan kuinka paljon enemmän voit saavuttaa elämässäsi. Voit ehkä saada myös jo unohtuneita haaveita tai unelmia heräämään uudelleen eloon.

Tavoitteiden kirjoittamisella on valtava voima. Kirjoittaminen antaa ajatuksellesi ensimmäisen fyysisen muodon ja siitä tavoite kehittyy luontevasti eteenpäin.

2. Priorisoi ja tarkenna

Seuraavaksi valitse edellä kirjatuista asioista kymmenen tärkeintä tavoitetta, jotka haluat saavuttaa ensimmäisenä. Nyt Sinulla on reilusti materiaalia mistä valita!

Jotta suuntaat kohti tasapainoista tilannetta, etsi tavoitteita kaikilta elämän osa-alueilta, joissa koet olevan parannettavaa. Tavoitteita on hyvä olla esimerkiksi taloudelliseen tilanteeseen, sosiaalisiin suhteisiin, terveyteen ja uusien asioiden oppimiseen.

Mitä paremmin ja täsmällisemmin pystyt määrittelemään haluamamasi asiat, sitä helpompi niiden on toteutua. Kirjoita siis valitsemasi kymmenen tavoitetta uudelle vihkon sivulle niin tarkasti kuin vain pystyt.

Jos haluat esimerkiksi uuden auton, kirjoita minkä merkkinen autosi on, minkä värinen, mitä vuosimallia, millaisilla varusteilla, miltä autolla ajaminen tuntuu, millaisiin matkoihin autoasi käytät jne. Sen sijaan älä pohdi keinoja miten lopulta saat auton itsellesi, se selviää aikanaan.

Älä pyydä ensisijaisesti rahaa, vaan asioita, joita haluat rahalla hankkia tai mahdollistaa. Jos rahaa tarvitaan, se kyllä järjestyy tavalla tai toisella.

3. Visualisoi

Rentoudu ja näe mielessäsi tilanne, millaista elämäsi on tavoitteen toteuduttua. Esimerkiksi voit olla lomalla haluamassasi kohteessa, ajaa uudella autollasi, muuttamassa uuteen kotiisi tai allekirjoittamassa jotakin tärkeää sopimusta. Kuvittele tilanteeseen mahdollisimman paljon yksityiskohtia. Millaisia henkilöitä tilanteessa on? Mitä tilanteessa puhutaan? Millainen sää tapahtumahetkellä on?

Mielikuvien lisäksi tärkeää on saada tilanteeseen mahdollisimman paljon tunnetta. Kuvittele, kuinka hyvältä olosi tuntuu tavoitteen saavutettua. Kuvittele lisäksi tilanteeseen liittyviä fyysisiä ominaisuuksia. Mitä ääniä kuulet ympärilläsi? Millaisia tuoksuja ympärilläsi leijuu? Miltä tavoittamasi asia tuntuu käsissäsi, jalkapohjissasi tai ihoasi vasten? Kuinka kylmää, lämmintä tai kosteaa ympärilläsi on? Tee kaikkesi kokeaksesi tilanne mahdollisimman todellisesti. Ilmaise visualisoinnin aikana tilanteeseen liittyviä liikkeitä ja tunteita – hypi, tanssi, hymyile, naura, huuda – mitä ikinä Sinun tarvitseekaan tehdä!

Suorita myös ainakin joitakin käytännön toimia vahvistamaan ja nopeuttamaan tavoitteiden toteutumista. Näiden toimien ei tarvitse olla merkittäviä, tärkeintä on että teet jotakin.

Jos haluat uuden auton, voit esimerkiksi
– käydä koeajamassa tämän tulevan autosi
– hankkia auton myyntiesitteet ja kuvastot
– mitata kuinka hyvin auto sopii parkkiruutuusi tai autotalliisi
– etsiä internetistä kuvia ja artikkeleita autosta

4. Aseta tavoitteille päivämäärät

Aseta tavoitteille päivämäärät, johon mennessä haluat niiden toteutuvan. Tällä ilmaiset sitoutumistasi niihin ja myös hyvin vahvaa uskoa itse prosessia kohtaan.

5. Lue tavoitelistasi usein

Lue tavoitelistasi päivittäin muutaman kerran. Paras aika siihen on aamulla heti heräämisen jälkeen tai illalla juuri ennen nukahtamista – tai vielä paremmin, lue lista sekä aamulla että illalla! Mitä enemmän fokusoidut tavoitteeseesi, sitä paremmin vetovoiman laki tuo sitä lähemmäksi.

6. Reagoi saamiisi merkkehin

Kun olet antanut universumille uuden tehtävän toteutettavaksi, varsinainen toteutus voi ilmentyä mitä moninaisemmilla tavoilla. Vetovoiman laki alkaa tuoda tietoisuuteesi koko ajan enemmän ja enemmän asioita, jotka vastaavat pyytämääsi asiaa.

Jos tavoitteenasi on uusi auto, alat nähdä haluamiasi autoja kaikkialla. Niitä löytyy omalta parkkipaikaltasi, pysäköitynä kadunvarteen, huomaat automerkin mainoksia lehdissä ja televisiossa, ystäväsi alkavat puhua juuri tästä autosta, kuulet tuntemattomien ohikulkijoiden mainitsevan uuden autosi merkin. Näistä merkeistä tiedät, että pyyntösi on toteutuksessa.

Merkkien lisäksi jossakin vaiheessa todennäköisesti saat inspiroivia ajatuksia. Aivan yhtä äkkiä mieleesi tulee halu soittaa jollekin henkilölle, lähteä vierailemaan jossakin tietyssä liikkeessä, osallistua johonkin tilaisuuteen, varata matka jonnekin tai näet mainoksen, johon Sinulla on todella palava himo vastata. Nämä ovat vihjeitä joihin Sinun myös tulee reagoida. Muista, että vetovoiman laki toteuttaa pyyntösi aina helpoimmalla, mutta meidän näkökulmastamme täysin ennalta arvaamattomalla tavalla.
Ensimmäinen idea jonka saat, ei välttämättä heti johda tavoitteen lopulliseen toteutumiseen. Mutta näillä askeleilla saat itsellemme manifestointia varten tarvittavia tärkeitä osia. Mikään ei tule elämääsi sattumalta – pysy siis kaikkien merkkien suhteen avoimena ja toimi rohkeasti!

Jos pyytämäsi asia ei ole ilmestynyt määrittelemääsi päivään mennessä, on syytä pohtia, oletko oikeasti reagoinut saamiisi merkkeihin ja tarttunut ohjaukseen. Koska Sinulla on vapaa tahto, pyytämiäsi asioita ei voida tuoda Sinulle väkisin.

7. Toista

Kun tavoite on toteutunut, poista se listalta ja lisää jokin uusi tilalle. Jos muutat mieltäsi, voit toki muokata myös toteutumattomia tavoitteita koska tahansa.

One thought on “Tavoitteiden asettaminen

  1. Hei
    Kiitos hyvistä artikkeleista.
    Minun 1 haaveeni olisi prantua kateudesta, vihasta,jne kielteisistä ajatuksista sekä itseni syyttelemisestä.
    Voivatko noista vapautumisen pyytäminen olla haaveeni? Unelmani?
    Uskon että noista vapautuminen palkitsee minut kaikella hyvällä?
    Voinko vapautua menneestä pyytämällä vapautusta?
    En niinkään ”haaveile / unelmoi” autoa, rahaa tms koska uskon että paratuessani/ muuttuessani saan kain muun.
    Kuinka kommentoisitte?
    Opastaisitte ojeistaisitte?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *