Salaisuus

Oletko nähnyt elokuvan Salaisuus (The Secret) ja innostunut muuttamaan elämääsi elokuvassa kerrotuilla keinoilla? Entä oletko saanut haluamiasi tuloksia?

Elokuva on erittäin hyvä massamarkkinoille tarkoitettu tuote herättämään kiinnostusta vetovoiman lakia ja muutamia muitakin universaaleja lakeja kohtaan. Todennäköisesti elokuvan seuraajaksi olikin tarkoitettu jonkinlainen jatko-osa avaamaan lakeja käytännön tasolle, mutta tätä ei ole vielä ilmestynyt. Tämän vuoksi huomaat varmasti eroja siinä, kuinka vetovoiman lakia käsitellään tässä ajatellen.fi –palvelussa.

Elokuvan alussa kuvataan salaisuus-kirjaa, jota entisaikojen viisaat tutkivat piilossa luolissa ja sen päätymistä julkisuuteen pyrittiin suojaamaan kaikin keinoin. Tämä kaiken kattava teos myös lopulta piilotettiin täysin usean vuosisadan ajaksi, koska ihmiskunta ei ollut vielä riittävällä tasolla hyödyntämään viisautta. Uuden paljastumisen jälkeenkään viisaus ei ollut kuin muutamien harvojen käytössä ennen viime vuosisadan todellista julkaisua koko maailman saataville. Jostakin syystä elokuvassa on päätetty kuvata tarinaa, mutta ei paljasteta teoksen nimeä. Kirjan nimi on The Zohar. Yhtenä esimerkkinä salaisuuden ymmärtäneistä henkilöistä mainitaan Sir Isaac Newton ja hänen käytössään ollutta Zoharia säilytetään tänä päivänä Cambridgen yliopistossa. Vetovoiman laki eli elokuvan ”salaisuus” on kuitenkin vain pieni osa Zoharia.

Elokuvan pääteema kannustaa keskittymään ajattelemaan haluttuja asioita ja tämän jälkeen asiat ilmestyvät kuin itsekseen. Useista prosessiin oleellisesti kuuluvista vaiheista mainitaan siten kuin ne olisivat vapaaehtoisia ja joistakin ei lainkaan. Tämän vuoksi useille elokuvan nähneille saattaakin helposti muodostua mielikuva, jossa uudet ja upeat tavoitteet ilmestyvät sohvalla makaamalla ja ajattelemalla. Listaan tässä artikkelissa muutamia eroavaisuuksia joihin tulet törmäämään Ajatellen-palvelussa.

Asioiden ajattelu omassa mielessä on toki ensimmäinen vaihe, mutta tavoitteet on syytä myös kirjata. Kun kirjoitat haluamasi asiat ja tavoitteet paperille, luot ensimmäisen yhteyden ajatuksen ja käytännön teon välille. Tällöin tuloksena on jo ensimmäinen fyysinen versio pyynnöstäsi. Tämän vuoksi selkeät tavoitteiden kirjaamiset ovat tärkeä osa prosessia ja antavat manifestoinnille heti paljon lisävoimaa.

Kaikille universumin tarjoamille asioille on kaksi perusedellytystä. Sinun on tehtävä selkeä pyyntö siitä mitä haluat ja toisekseen sinun on ansaittava pyytämäsi asiat. Ansaitseminen kuitataan elokuvassa lyhyesti kehottamalla toimimaan ideoiden ja inspiraation mukaisesti. Käytännön askeleet ovat välttämättömiä, mutta tärkeintä kuitenkin on tehdä ansaitseminen vastustamalla vaistomaista reaktiivista toimintaa ja tekemällä muutoksia. Pyyntöjen jälkeen eteesi ilmestyy aina jonkinlainen testi tai useampia testejä, joiden avulla voit tehdä varsinaisen ansaitsemisen. Voit saada vaikkapa pyyntösi jälkeen idean, jonka toteuttaminen vaatii toimenpidettä, jota olet pelkojen takia tähän asti vältellyt. Ansaitset pyyntösi ja pääset prosessissa eteenpäin toimimalla uudella tavalla eli kohtaamalla pelkosi.

Haasteet ja testit voivat rajuimmillaan olla myös kaiken nykyisen tuhoamista. Jos pyyntösi ovat todella erilaisia verrattuna nykyiseen elämääsi, usein helpoin reitti uusien asioiden ilmestymiselle on hävittää kaikki vanha ja luoda uusi tilanne puhtaalta pöydältä. Erilaiset myrskyvaiheet kuuluvatkin usein osana uusien ja parempien asioiden toimitusprosessia. Mikäli et osaa mieltää tätä vaihetta osaksi prosessia, saatat unohtaa alkuperäiset suuret tavoitteesi ja luoda uusia suunnitelmia vain myrskystä selviämiseen.

Kun pyynnöt on tehty riittävän selviksi ja olet varma niiden toteutumisesta, asioista irtipäästäminen on tärkeää. Haluat universumin tekevän työtä puolestasi ja siksi sinun on annettava sille työrauha ja päästettävä irti kontrollista. Ajattelepa vaikka, että jos olet kuin liekeissä ajatellessasi jotakin uutta upeaa pian eteesi ilmestyvää asiaa, miten ihmeessä kukaan voi toimittaa mitään liekkimereen.

Elokuva lupaa vetovoiman lain avulla kaikkea materiaalista hyvää, onnellisuutta, terveyttä, menestyviä yrityksiä ja mitä ikinä haluatkaan. Sen sijaan kovin heikolle jää pohdinta siitä, mikä lopulta mahdollistaa reitin todelliseen pysyvään hyvään oloon ja oman itsensä löytämiseen.

Alkuvaiheessa vetovoiman lain käytännön soveltaminen omaan elämään tapahtuu yleensä fyysisten asioiden kautta ja ne ovat toki tärkeitä. Mutta sitä tulee kuitenkin kohdella vain yhtenä välineenä, joka lopulta auttaa omaan muutokseen ja henkiseen kasvuun. Jos olet nuorena ollut vaikkapa vihainen ja muista ihmisistä eristäytynyt ja huomaat olevasi samanlainen myös eläkeiässä, et ole tehnyt todellista muutosta itseesi ja saanut todellista hyvää oloa vaikka olisitkin manifestoinut ympärillesi suuria omaisuuksia. Vaikka vetovoiman laki on tärkeä, salaisuus-termin käyttäminen vain sille onkin ehkä hieman arveluttavaa.

Tänä päivänä myytävistä Salaisuus-elokuvan kopioista puuttuu myös ensimmäisessä versiossa esiintyneet Esther ja Jerry Hicks. Jostakin syystä elokuvaan ei haluttu sisällyttää voimakkaasti ajatusta siitä, että vetovoiman toiminta perustuu energian värähtelyyn. Sama asia mainitaan nyt vain ohimennen muiden asiantuntijoiden suulla. Esther ja Jerry Hicksin ja Abrahamin opetuksia löydät Ajatellen-kaupasta usean DVD-tallenteen muodossa.

Sama värähtely-käsitteiden sensuuri on iskenyt myös muihin teoksiin. Esimerkiksi 1930-luvun klassikkokirjasta Napoleon Hill: ”Ajattele oikein – menesty” poistettiin osuudet, joissa käsiteltiin universumin värähtelevää luonnetta. Nyt sentään myös sensuroimattomia versioita tästäkin teoksesta on jälleen myynnissä.

Tämän artikkelin tarkoitus ei ole aliarvioida Salaisuus-elokuvaa. Sillä on valtava arvo, koska se ensimmäisenä toi vetovoiman lain koko maailman tietoisuuteen. Tämän vuoksi sen näkeminen on erittäin suositeltavaa ja se varmasti herättää jokaisessa mielenkiintoa luoda jonkinlainen näkemys asiaan – joko jatkotutkimisen tai asian sivuuttamisen muodossa.

Salaisuus-elokuva on saatavilla myös Ajatellen-kaupasta.

One thought on “Salaisuus

  1. Kiitos Marko tämän rakastamisen teeman esille tuomisesta!

    Se, että ihminen rakastaa itseänsä ja muita ja suo hyvää kaikille ei takaa sitä, että hän on rakastettu. Olen tavannut paljon ihmisiä, joita vilpitön hyvyys ja rakkaus ärsyttää. Ikävää on ollut kokea se, että se läheinen, joka tekee väkivaltaa kokee, että vilpittömällä hyvyydelleni pyrin olemaan parempi ja kostoksi siitä saan enemmän väkivaltaa osakseni ja hän pyrkii siihen, että saisi näyttöä, että minussakin on väkivaltaa, etten ole häntä parempi. On ihmisiä, jotka hyväksyvät väkivallan ja tekevät sitä ja heillä on se kanta, että kun jokin lähimmäisen ominaisuus ärsyttää, niin lähimmäinen itse aiheuttaa sen, että joutuu väkivallan uhriksi. Se kokemus, että lähimmäinen on jotenkin parempi voi olla joillekin liikaa ja siitä syystä, vaikka itse osoitat rakkautta, niin vastarakkauden sijasta joudutkin väkivallan uhriksi. Kaikki ihmiset eivät tunnista vilpitöntä rakkautta, koska rakkautta osoitetaan myös vilpillisin mielin ja hyötymistarkoituksessa. Ihmisen on hyvin vaikea myöntää syyllistyneensä väkivaltaan, vaan useimmiten tekijä näkee sen, jolle hän tekee väkivaltaa aiheuttavan sen ja hänhän siirtää vastuun väkivallastaan juuri sille ihmiselle, jolle sitä teki ja aikaisemmin käsitys oli hyvin yleinen viranomaistenkin mielessä, että väkivallan uhri on tehnyt jotakin, mikä aiheutti väkivallan ja väkivalta jäi ja jää tuomitsematta.
    Osa ihmisistä hyväksyy väkivallan ja osa heistä, jotka joutuvat kokemaan väkivaltaa myös taipuvat itse tekemään sitä. Osa ihmisistä ei koskaan eikä missään tilanteessa taivu itse tekemään väkivaltaa.
    Rakkaus on voimista väkevin ja ehkä se on peloittava voima ihmiselle joka ei sitä tunne ja jolla ei ole tietoista kokemusta siitä. Osalla rakkaus on itsekkyyttä, omasta rakkaudesta nauttimista ja se ei ole pyyteetöntä, kuten aito rakkaus ja jos tällainen tunne torjutaan, niin torjuja voi joutua ikäviin kokemuksiin. Olen ihmetellyt, onko mustasukkaisuudesta tehdyssä väkivallassa kysymys juuri tästä.

    Jos ihmettelyt kirjoitustani, niin olin perhepiirissä, jossa puhuttiin paljon rakkaudesta ja vaadittiin rakkautta ja tehtiin väkivaltaa ja näytti kuin väkivalta olisi ollut arvokas osa rakkautta, se oli puoliensa pitämistä ja mukana oli myös uskontoa. Ja ihmettelin, että miten ihminen joka vanoo rakastavansa Jumalaa samanaikaisesti pahoinpitelemällä halveksii lähimmäistään.
    On hyvin vaikea aina heti tietää, kun joku ihminen puhuu rakastamisesta, mikä sen sisältö hänellä on ja mitä hän tarkoittaa. Minä olen vain yksinkertaisesti noudattanut sitä periaatetta, koska pidän elämää arvokkaana, että toimia niin, että aina voin rakastaa ja kunnioittaa itseäni ja se on tärkeämpää, kuin se rakastaako tai kunnioittaako joku muu minua.

    Kiittäen
    Lumira

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *